Skip to Content

Обща изложба, посветена на празника на Габрово, започва днес

Дата на събитието: 
Чт, 16/05/2013 - 17:15 - Пт, 31/05/2013 - 10:15

Художествена Галерия „Христо Цокев” Ви кани на изложба, посветена на празника на Габрово, която ще бъде открита на 16 май, от 17.30 часа в зала „Проф. Минчо Минчев”.

В експозицията участват тридесет и двама автори от града и региона с около седемдесет творби- живопис, скулптура и графика. В изложбата наред с познатите ни имена като Ема Вертерова, Иван Христов- Грога, Георги Каралиев, Бисерка Петрова, участват и много млади автори.

В продължение на години Община Габрово поддържа жива традицията в навечерието на Празника на града да събира най-доброто от творбите на габровските художници в една обща изложба и да стимулира техния труд, връчвайки награда на избран от специално жури автор.

Тази изложба е не просто една от изявите в празничния афиш, тя е възможност за съпреживяване на десетки творчески светове, за докосване до истинското изкуство, за наслада на сетивата и възможност за насищане на духовните ни потребности.

Избралите да посетят празничната изложба могат да разгледат също и експозицията на стари майстори в зала „Проф. Кънчо Цанев”.
Очакваме Ви!Партньори