Skip to Content

Риголето отново в Пловдивската опера

Дата на събитието: 
Вт, 28/05/2013 - 19:00 - 22:30

"Никога може би няма да напиша нищо по-хубаво” – споделя Верди в едно свое писмо след триумфалният успех на операта „Риголето” в театър „Ла Фениче” - Венеция. На 28 май от 19 часа в пловдивската Концертна зала пловдивската опера ще представи прекрасната опера на Верди.  

Цяла плеяда български оперни звезди ще се срещнат с публиката на това представление. Прекрасната и любима вече на пловдивската публика Илина Михайлова ще се превърне в нежната девойка Джилда, станала неволна жертва на любовта и наивността си. На виртуозното ѝ изпълнение ще партнират солистите Стоян Даскалов, в ролята на Херцога  на Мантуа, гостуващите певци - Делян Славов в ролята на Спарафучиле и Петя Цонева, като Мадалена. А централната роля - тази на шута Риголето - ще бъде изпълни от един от най-известните и харесвани баритони в момента - Нико Исаков,чието гостуване ще бъде пореден празник за пловдивчани.

Спектакълът ще бъде дирижиран от маестро Алексей Измирлиев и ще бъде със субтитри на български език.

Само два дни по-късно - на 30 май, представлението на "Риголето" ще бъде повторено пред публиката в град Кюстендил, където билетите за него отдавна са изчерпани. През този сезон Държавна опера Пловдив гостува за четвърти път на сцената на кюстендилският театър, където интересът към представленията и е изключително голям. През вече отминаващия  сезон, институцията направи редица концерти и спектакли и в Стара Загора, Панагюрище, Сливен, Свиленград, Съединение, Пазарджик и много други. През юни предстои концерт в Асеновград, а след това - за всички любители на операта – традиционния Верди фестивал на Античния театър.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT