Skip to Content

„Дамата с камелиите“ оживява на Античния театър

Дата на събитието: 
Чт, 13/06/2013 - 20:00 - 22:30

Балетът „Дамата с камелиите“ ще могат да видят пловдивчани на Античния театър на 13 юни от 20:00 ч. Софийската опера и балет отново ще бъде гост в града на тепетата.

Доброто сътрудиничество между Софийската опера и балет и Община Пловдив започна през миналата година, когато през юни пак на Античния театър беше показан балетът „Лебедово езеро“, а през септември – „Зорба гъркът“.

Спектакълът „Дамата с камелиите“ е създаден по едноименния роман на Александър Дюма-син и по музиката на „Травиата“ от Джузепе Верди. Писателят е бил силно привлечен от куртизанката Маргарита Готие, но връзката им приключва бързо по вина на баща му, а по-късно тя умира.

Според примабалерината Сара-Нора Кръстева, която е и зам.-директор на Софийската опера и балет, спектакълът е много пищен и красив. Хореографията е на Ирене Шнайдер-Матиас, която е и режисьор на постановката, а сценографията е дело на Еберхард Матиас.

Спектакълът „Дамата с камелиите“ се посвещава на 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди. Сара-Нора Кръстева предложи второ гостуване за тази година с балета „Лешникотрошачката“ по музика на Чайковски, който да се играе в дните около Коледа.

Добави още снимки: 


Партньори