Skip to Content

Снимат Пловдив в рекламен филм на индийска телевизия

Пловдив е един от българските градове, които ще бъдат снимани от индийски телевизионен екип в рекламен филм за България като туристическа дестинация. Специализираният туристически ТВ канал “Travel XP HD”, който пристигна на 27 юли у нас, ще остане до 8 август 2013 г. Целта на рекламната продукция е повишаване информираността за възможностите за туризъм в България сред индийските туристи и увеличаване на техния брой у нас. Филмът за дестинация България ще бъде излъчван регулярно по индийски ТВ канал. Откъси от него ще бъдат качени на интернет страницата на индийската телевизия, а допълнително ще бъде разпространяван и по други индийски канали.

Програмата на снимачният екип включва заснемане на обекти в София - катедралата „Св. Александър Невски“, Народен театър „Иван Вазов“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, централни улици и алеи на София, Боянската църква, монумент „Камбаните“, Парк „Витоша“.

В Пловдив ще бъдат заснети Стария град, Главната улица, Бунарджика с паметника на Альоша, Римския стадион и Античния театър. Индийският телевизионен канал ще заснеме и известни туристически курорти по Черноморието, сред които Албена, Слънчев бряг, нос Емине, Несебър и поречието на Камчия.

През 2013 г., вследствие на стратегията по популяризиране на България в Индия като туристическа дестинация, от Службата по търговско-икономическите въпроси-Индия се реализираха първите организирани индийски туристически групи, последната от които - 43 души корпоративни туристи.

Индийският пазар е вторият най-бързо растящ след китайския, независимо от икономическата криза и обезценяването на индийската рупия. През 2020 г. се очаква броят на пътуващите индийски туристи да нарасне до 50 млн. души годишно. Те са известни с високата си платежоспособност при пътуване в чужди дестинации. Средногодишно разходите им възлизат на около 200 млн. евро.Партньори