Skip to Content

ASIA ще свири на Античния на фестивала Sounds of the Ages

Рок динозаврите от ASIA ще забият тази година на Античния театър по време на рок фестивала Sounds of the Ages. Британската супергрупа ще свири в Пловдив на 21 септември от 21:00 ч. заедно с музикантите от Пловдивската филхармония. Диригент на симфоничния оркестър ще бъде Левон Манукян.

ASIA е създадена през 1981 г. от бивши членове на други progressive rock банди. Дебютният им албум излиза  през  1982 г. и от него са разпродадени 7 милиона копия. В него са включени класически рок парчета като "Heat Of The Moment", "Само времето ще покаже" и "Sole Survivor".

Миналата година в Мидълзбро групата записа третия си албум XXX, посветен на 30-годишнината на бандата. В Пловдив музикантите John Wetton, Carl Palmer, Geoff Downes и Sam Coulson ще свирят в рамките на европейското им турне, което преминава през Германия, Швейцария, Австрия, Швеция, Дания и Норвегия.

Тази година Sounds of the Ages  ще продължи само един ден, съобщи Васил Върбанов от Тангра Мега Рок, които са организатор на рок събитието. По думите му ASIA ще представят част от хитовете си, както и парчетата от последния си албум. Концертът ще бъде филмиран. На Античния ще бъде представен и новия китарист на групата Sam Coulson. От музикалната компания са преговаряли с още няколко групи, а за следващата година имат заявка от 4 банди.

Билетите ще струват между 30 и 40 лв., като най-скъпи ще са пропуските за местата пред сцената. Продажбата им започва още тази седмица.

Фестивалът Sounds of the Ages вече се утвърди като традиционен за Пловдив. Той стартира през 2011 година с участието на Таря Турунен и Майк Терана, а миналата година на Античния излязоха легендите на рока Fish и Anathema.

See video
Снимка: 
www.originalasia.com


Партньори