Skip to Content

ФСБ: „Вълче време“ отправя чисто музикални послания

Чисто музикални послания отправя спектакълът „Вълче време“, който ФСБ  ще изнесе на Античния театър в Пловдив. Въпреки заглавието, всичко в този спектакъл е музикантско и няма нищо общо с политическата ситуация и протестите у нас. Това заявиха в Пловдив Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев от легендарната българска прогресив рокгрупа ФСБ.

Концертът им на Античния бе отложен за 5 септември, за да може да бъде изградена сцената, която ще бъде същата като тази за спектакъла в София. Два дни преди това – на 3 септември – на древната сцена ще се играе спектакълът на Русенската опера „Кармен“, който има голям сценичен инвентар. В града под тепетата музикантите ще изпълнят 5-6 парчета допълнителни с напълно нови аранжименти и ще демонстрират уникално светлинно шоу, за да покажат любовта си към хилядолетния град.

Именно тук направихме предишния си спектакъл с Пловдивската филхармония „ФСБ Симфони“, припомни Румен Бояджиев. Този концерт бе много романтичен - едно лирично посвещение към пловдивчани, допълни музикантът. По думите му „Вълче време“ е посветен по-скоро на рока  и твърдото свирене. В него ще има балади, но артконцепцията е съвсем различна и е наситена с много повече рокаджийска енергия.

В продължение на повече от два часа ФСБ ще представят пред пловдивчани познатите парчета, но поднесени по нов начин – с изцяло нов аранжимент, тематично обработени в по-твърдо звучене. Стремим се към тематични концерти, защото рокът поставя сериозни въпроси – дали си струва да се живее или не, дали си струва да обичаш, каква е разликата между бедния и богатия, между живота и смъртта, какво е религията..., поясни Румен Бояджиев.

Мотото на спектакъла "Заедно можем" обединява и музикантите от три поколения, които изпълняват музиката на ФСБ. Лечев, Бояджиев и Цеков допълниха, че то е добро съвпадение с логото логото на общинската Фондация ”Пловдив 2019”, която представя кандидатурата на града за културна столица на Европа под надслов ”Заедно”.

„Вълче време“ е част от програмата на Есенния салон на изкуствата.Партньори