Skip to Content

Ремонтират Античния театър по „Красива България“

Античният театър

Античният театър в Пловдив ще бъде ремонтиран по „Красива България“, съобщи областният управител Иван Тотев. Проектът е защитен по мярка „Подобряване на градската среда“ и е на стойност 190 хиляди лева, половината от които трябва да осигури Областна администрация.

Ще бъдат извършени консервационно-реставрационни работи на северния подход на античното съоръжение, там ще се изгради и осветление. Освен това ще бъдат направени нови санитарни възли и ще се подмени част от дървеното дюшеме на сцената. Част от средствата – около 10 хиляди лева ще бъдат употребени за обучение на безработни лица, които се включат на по-късен етап като работници.

Очаква се утре Министерски съвет да вземе решение Античният театър да премине под шапката на областния управител, допълни Тотев. Досега той се стопанисваше съвместно от държавата и Община Пловдив.  Ако правителството вземе такова решение Областна администрация ще може да реши дали да предостави театъра на общината за стопанисване, подчерта Тотев.Партньори