Skip to Content

Бившата вокалистка на Nightwish Таря Турунен пее на Античния

Таря Турунен

Бившата вокалистка на финландската група „Nightwish“ Таря Турунен ще пее на Античния театър в Пловдив на 21 септември заедно с Пловдивския симфоничен оркестър. Финландската супер звезда, която през последните години се изявява като изпълнител на класическа музика, ще излезе пред феновете си за един изключително специален спектакъл, в който освен оркестъра, ще участват също и хористите на Пловдивската държавна опера.

Концертът ще бъде в първия ден на SOUNDS OF THE AGES 2011 – нов музикален форум, който ще се състои за първи път тази година, по идея и под патронажа на областния управител на Пловдив Иван Тотев. Идеята е фестивалът да събира феновете на добрата музика и ценителите на изкуството в последните дни на лятото в сърцето на България.

Първото издание ще бъде открито от Таря Турунен, която ще представи своето специално шоу „Beaty and The Beast“, заедно със звездния барабанист Майк Терана и оркестър и хор от над 100 души. Организаторите на концерта гарантират епично и грандиозно шоу, подкрепето от светлинни ефекти в магическата атмосфера на едно от най-красивите исторически и архитектурни съкровища в страната – Античния театър.

Спектакълът в Пловдив ще бъде единствената подобна проява на финландката за тази година.Партньори