Skip to Content

Детски концерт за 1 юни на Античния театър

Дата на събитието: 
Нд, 01/06/2014 - 19:00 - 22:30

На 1 юни, деня на детето, вълшебството на детския огън отново ще ни обгърне -  фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща” е подготвил страхотен празник за децата, а и за всички възрастни, които са запазили детското в себе си, способността да мечтаят и да вярват в постигането на мечтите си! Поради големия интерес към събитието, то ще се проведе на Античния театър в Пловдив.

За втори път (след огромния успех на Големия детски концерт миналата година), ще си дадат среща млади изпълнители и оркестри от цяла България, отдали талант и сърце на музикалното изкуство - атрактивният оркестър „Марчинг Старс” (Маршируващите звезди) от град Златица с главен диригент Тодор Цачев, прекрасният оркестър на НУМТИ „Добрин Петков” със солисти – концертмайсторите на водещите оркестри в България: Павел Златаров на Софийска филхармония, Галина Койчева на Симфоничния оркестър на Българското национално радио, Йордан Димитров на камерен ансамбъл „Софийски солисти” и младата пловдивска надежда София Проданова - на оркестъра на НУМТИ „Д. Петков“ с главен художествен ръководител Пламен Първанов. Останалите звездни участници са блестящият перкусионният ансамбъл „Акцент” от Плевен и прочутата филхармония „Пионер” с диритент Любомир Денев – младши:  първият детски оркестър, доказал че българчетата са едни от най-талантливите музиканти на планетата. Концертът ще има и невероятни водещи – Сони Бохосян и нейните малки асистенти Неда и Илиян.

Събитието е част от програмата на V МФ „Дни на музиката в Балабановата къща”, входът за всички деца, техните майки и бащи, баби и дядовци е напълно свободен а началният час е 19 ч. на Античния театър в Пловдив.Партньори