Skip to Content

Васко Василев тръгва на лятно турне в България

Дата на събитието: 
Пон, 25/08/2014 - 20:00 - Сб, 30/08/2014 - 23:30

Виртуозът на цигулката Васко Василев стартира ново лятно турне в България. То ще започне на 25 август с концерт в Сандански, ще премине през общо шест града и ще завърши в Русе – на 31 август.

На 27 август именитият цигулар ще свири филмова музика на Античния театър в Пловдив.  Теми от „Модерни времена”, „Скайфол”, „Мисията невъзможна” и „Кръстникът” са само част от хитовете в репертоара му. Заедно с него на античната сцена ще излезе и световната шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова, с която Васко е добър приятел. В последния сезон на Dancing Stars спортистката доказа, че е виртуоз както на леда, така и на паркета, грабвайки първото място. Победата ѝ накара майстора на тънката струна да я покани за танц, който да е сред атракциите в обиколката му. Самият той ще танцува танго с нея.

Лятната поредица от турнето Cinema Concerto ще е доста по-различна от тази през ноември миналата година. Ще има промяна в аранжиментите на парчетата, съставът на оркестъра ще е по-малък, а повечето теми ще са преработени. Васко Василев е представил този репертоар на няколко концерта на открито в Испания и по думите му ефектът е страхотен.Партньори