Skip to Content

Росина Пенчева с фотографска изложба "Работно заглавие"

Дата на събитието: 
Пт, 05/09/2014 - 18:30 - Сб, 20/09/2014 - 10:15

На 5 септември 2014г. от 18.30ч. в зала "проф. Минчо Минчев" на ХГ "Христо Цокев" ще се открие Фотографска изложба на Росина Пенчева с името "Работно заглавие".

Изложбата
"Работно заглавие" е документална фотографска изложба на Росина Пенчева, селектирана за участие в най-голямото фотографско събитие в България - "Месец на фотографията 2014". Изложбата бе открита от режисьорът и художник - Петринел Гочев на 1-ви юли в галерия "Ластици", София. По покана на Община Габрово и ХГ "Христо Цокев", фотографският проект на Росина е и част от ежегодното международно събитие "Дни на камерната музика 2014", Габрово.

Изложбата поставя в светлината на прожекторите черновата, незавършеността, работната версия, търсенето на форма и израз.

В сърцевината на проекта е идеята за изкуството като развиващ се и изменящ се процес, който минава през различни метаморфози и етапи в търсене на себе си и своята завършеност.

Росина Пенчева прекарва часове, а понякога и месеци, субектите на фотографиите си, за да улови процеса на създаване в неговата голота, неподправеност и уникално несъвършенство.

"Работно заглавие" отлежава повече от 2 години, преди да намери легализацията си в серията от 5 теми: Театър, Изобразително изкуство, Бижутерия, Танц, Кино.

Фотографът
Росина Пенчева, 26 г., родом от Габрово, завършва Национална Априловска гимназия, където на 18-годишна възраст започва да се интересува от фотография. Така идва и решението ù да продължи образованието си в програма "Визуални изкуства", модул "Фотография" в НБУ. За кандидатстването я подготвя габровският фотограф Пенчо Тихов.
 Партньори