Skip to Content

Крищина Бранко идва в Пловдив

Португалската певица Крищина Бранко ще разкаже своите любими истории на 17 септември на сцената на Античния театър в Пловдив. Една от най-изявените португалски фадо изпълнители има седемнадесет години опит на сцена и тринадесет албума зад гърба си.

Певицата очаква с нетърпение срещата си с българската публика, за която пази топъл спомен от посещението си в България преди 4 години, когато представи програмата си “Kronos” в софийската зала “България”.  Самата Крищина се впечатлява много при първата си среща преди години с българското хорово изкуство: “Наистина тази музика и пеене много ми харесва и всеки път, когато я чуя, тя ме приближава до звуците на Земята, дълбокия и проникновен звук на мъдростта.”

В Пловдив тя ще изпее песни от своя идеален списък - Idealist -както се нарича последния й албум.

Певицата има много богат артистичен опит и силно сценично присъствие и радва почитателите си по целия свят. Който веднъж я е чул, остава омагьосан от чистия й, мек глас, нежното и фино излъчване. 

“Хората са важни, когато разказваш истории и пееш, трябва да си чувствителен към заобикалащата те среда, аз така възприемам работата си и са старая да бъда реалист. Затова и винаги събирам впечатления, включително и когато пътувам, нося впечатления от местата, които посещавам...”, споделя певицата.

Крищина Бранко притежава простота и елегантност, които  изглеждат задължителни в тази музика, за да се постигне онази алхимия, която превръща силното чувство в изкуство. За нея фадо е животът. „Това е начин на живот, освен, че е и име на песен или тори песен, която описва живота на хората от Юга, в една страна, заобиколена от вода, накрая на Европа, обърната към хоризонта, към Новия свят”, казва певицата. Нейният глас носи фадо емоцията,  а останалото е музика, представена от виртуозния изпълнител на специалната португалска китара - Бернарду Куото и авторът на композициите, пианистът Рикарду Диаш и контрабасистът Бернарду Морейра.

Концертът на Крищина Бранко ще бъде на 17 септември в Античния театър в Пловдив от 20:30 ч.  В случай на лоши метеорологични условия той ще се проведе в Концертна зала (Операта, пл. Централен 1). Билетите ще важат без  презаверка.

Концертът на Крищина Бранко се организира от Джаз Плюс с любезната подкрепа на Института Камойнш и на Посолството на Португалия и в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.Партньори