Skip to Content

Paradise Lost забиват утре на Античния

Култовата английска група Paradise Lost ще свири на Античния театър от 20:00 часа на 20 септември. Концертът е част от четвъртото издание на музикалния фестивал Sounds Of The Ages, организиран от община Пловдив.

Британската метъл група ще представи своя албум в магическата атмосфера на Античната сцена съвместно с музикантите от пловдивската филхармония, дирижиран от Левон Манукян. С оркестъра на Пловдивската опера ще бъдат изпълнени осем от композициите.

Концертът на музикантите от острова ще бъде заснет от водеща британска филмова компания с множество камери. Това ще бъде  една супер продукция, която ще бъде издадена като следващото официално DVD на групата. Шоуто ще бъде заснето от големия режисьор Пол Грийн, който ще прави и филм за Пловдив.

Вокалистът на Paradise Lost Ник Холмс сподели, че основната причина бандата да бъде толкова стабилен състав през годините е, че членовете й не се мразят и няма какво друго да правят, освен да бъдат заедно. „Започнахме тази група като деца, след което тя се превърна в наша професия. Правим музиката, която ни харесва, а до момента, в който има хора да я слушат и да им харесва – още по-чудесно”, допълни Холмс. „За 27 години история на групата никога не ни се е случвало да свирим със симфоничен оркестър“, продължи вокалистът.

Утре вечер, на Атничния театър Paradise Lost ще направят още нещо уникално в своята история. За първи път те ще изпълнят на подобен концерт път ново, незаписвано още парче. „Не сме си позволявали такова нещо“, обясни пред журналистите Грег Макинтош.

Веднага след концерта в Пловдив групата започва работа по новия си албум, който ще бъде много по-различен от последните два.

Над 1000 фенове от чужбина ще дойдат в Пловдив за концерта, съобщиха организаторите. След големия успех на първото издание на фестивал Sounds Of The Ages с невероятния спектакъл на Таря Турунен и звездния барабанист Майк Терана, фестивалът стана традиционен  и всяка година в града под тепетата  пристигат звездни изпълнители. Сред тях са Fish и Anathema, а миналата година на античната сцена в Пловдив излезе и супергрупата Asia.

              Партньори