Skip to Content

Мишел Дийн и Николай Иванов (ОМ) с нов джаз проект в Пловдив

Дата на събитието: 
Чт, 30/10/2014 - 21:00 - 23:30

В традиционния джазов четвъртък на 30 октомври от 21:00 ч. сцената на Bee Bop Café ще посрещне за пръв път двама музиканти в един нов и интересен проект. Мишел Дийн-вокал и ел. Контрабас и Николай Иванов (ОМ) - пиано, клавишни.

В съвременният музикален „пейзаж” се открояват най- често неочакваните Комбинации и Смесвания. Идеята за настоящия Проект възниква спонтанно покрай фестивала в Берлин “My Unique Jazz Festival” и всъщност реализира една идея за напълно „неочакван” микс. Певицата Мишел Дийн ,която пее джаз стандарти и е с дълга биография в Българската поп музика се колаборира с един „езотеричен” музикант и филмов копозитор Николай Иванов ( с артистичен псевдоним ОМ дошъл от името на тази група).

Резултатът е „нова” и за двамата артисти музика, която стилистично гравитира около всякакви посоки –тя е джаз,етно,трип хоп,фънки, класик ,груви и какво ли не още. Музицирането и саунда са твърде много за едно дуо – Николай записва лупове и наслагва фрази в реално време, Мишел е в съвсем нова светлина с електрически контарабас и арко свирене с много ефекти.

Двата вокала са в пълен контрапункт между джазово и поп пеене, срещнато с „езотеричните”вокали инспирирани от Индия и Далечният Изток. Текстовете са на испански, френски, български, английски и допълват богатата структура на тази музика, която Николай композира специално за проекта.

Премиерата за България беше в клуб „Мишел” Созопол на 3 и 4 Август , следва Берлин „Филмова Сцена“ на 3 октомври, клуб „Студио”5 София на 29 октомври, „Би Боп Кафе“ Пловдив на 30 Октомври и Камерна зала „Цено Кандов“ (Куклен театър) Бургас на 1 ноември.Партньори