Skip to Content

Благотворително представяне на стихосбирката на Емилия Никитова "На приятелите с любов"

Дата на събитието: 
Чт, 29/01/2015 - 18:00 - 20:30

От няколко години Емилия е обездвижена и прекарва живота си на легло, тъй като страда от елифантиаза, по-позната като слонска болест. Тя е родена в Пловдив и е на 47 години. Още съвсем малка губи родителите си и оттогава ежедневието й е една непрестанна борба. 

Състоянието на Емилия постоянно се влошава. Тялото на Емилия е пълно с лимфна течност, теглото й е 220 кг., често получава тежки кризи. Приятелка на Емилия е организирала група във Фейсбук “Сърце на доброто”. В групата се включват доста хора, които помагат с каквото могат, а Д-р Гюлев, който научава историята на Емилия, й оказва постоянно подкрепа.

Въпреки тежкия си живот, Емилия пише поезия. Стиховете й докосват душата, тъй като чрез тях тя изразява мислите си за човешката милост, доброта и страдания. “Защото всички в този свят са страдалци, просто мъките ни са различни.”, с тъга обобщава 47-годишната жена.

Всеки, който пожелае да закупи стихосбирката на Емилия Никитова, ще може да помогне за закупуването на медикаменти, необходими за облекчаване на състоянието й.

Нека всички заедно се опитаме да помогнем на Емилия!



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT