Skip to Content

Писателят Стефан Бонев връчва в Плевен наградите от конкурса "Недоизречено"

Дата на събитието: 
Пт, 24/04/2015 - 16:30 - 20:45

На 24 април в 16.30 часа в ХГ Колекция „Дарение Светлин Русев” ще се проведе официалната церемония по награждаване спечелилите участници в Националния нестандартен литературен конкурс „Недоизречено 7”. Победителите ще получат наградите си лично от автора на конкурса – пловдивския писател Стефан Бонев и проф. Димитър Димитров, ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите / ВУАРР / в Пловдив, който е спонсор на „Недоизречено”. Датата за награждаването е избрана неслучайно и се свързва с 23 април – Международния ден на книгата. Идеята на конкурса „Недоизречено” е да стимулира младите хора към четене и писане, към откриване и развиване на собствения творчески заряд.
В това издание участваха 24 творби, като някои от участниците са написали по 2 и 3 произведения. Авторите са от цялата страна и се състезават в две възрастови групи – до 21 години и над 21. Призьорите ще получат 3 парични награди за първо, второ и трето място, 4 поощрителни награди – по 2 във всяка възрастова група, една специална награда и една награда за автор над 21 години. Освен паричните награди, отличените автори ще получат в комплект най-новата книга на плевенската писателка и домакин на конкурса - Албена Декова, в съавторство с албанския писател от гръцки произход Вангелис Зафиратис „Разцъфтяла тишина”, излязлата преди броени дни книга с разкази на Стефан Бонев „Странните неща”, както и книгата „Съвети за мъж на средна възраст от Южна България” на Дим К. Дим, издадена във ВУАРР. За наградените автори от Плевен са осигурени безплатни читателски карти до края на годината от библиотеката в НЧ „Съгласие 1869”., а класираните на първо, второ и трето място творби ще бъдат публикувани във в. „Посоки”.
Журито на конкурса е в състав: съавторката на „Недоизречено“ варненската поетеса Мариела Русева, литературоведът и университетски преподавател Здравко Дечев, председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков, Елена Диварова – поетеса и ръководител на курс по творческо писане към читалище "Възраждане 1983“ в Пловдив и Албена Декова - ръководител на Средношколски клуб по творческо писане към НЧ „Парашкев Цветков” – Плевен.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT