Skip to Content

Първата изложба от проекта SERIAL PORTRAITS е на Мартина Вачева

Дата на събитието: 
Сб, 15/08/2015 - 18:00 - Пт, 28/08/2015 - 19:15

На 15 август от 18:00 часа в artnewscafe ще се открие първата изложба от проекта SERIAL PORTRAITS на младата пловдивска художничка Мартина Вачева.

SERIAL PORTRAITS е изложба с портретна илюстрация в три части, всяка от които представя героите от три легендарни американски сериала – „Туийн Пийкс", „Доктор Куин лечителката" и „Спасители на плажа". Хиперболизираните, понякога комични, друг път изкривени и странни, портрети на Мартина са събрани в независими издания или фензинове.

Сериалът е типичен, любим, пристрастяваш и крайно критикуван формат в съвременната поп култура. Той възпроизвежда и предъвква до безкрай образи, които се превръщат в поп икони, в известна степен сериалът дори създава архетипи. Още повече, че Мартина Вачева избира три от емблематичните за поколението на 90-те сериала, което е и своеобразно преосмисляне на юношеското възприятие на американската поп култура в България в тези години.

Проектът на Мартина Вачева също ще се състои от три „епизода" – по един на седмица. Откриването на всяка от частите ще бъде съпроводено от парти с тематична музика.

/ПРОГРАМА/
– 15 август – откриване на изложбата SERIAL PORTRAITS #1 „Twin Peaks" с музика от NoBoris;
– 22 август – откриване на изложбата SERIAL PORTRAITS #2 "Dr. Quinn, Medicine woman" с музика от Pavel;
– 28 август – откриване на изложбата SERIAL PORTRAITS #3 „Baywatch" с музика от Elen.
 



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT