Skip to Content

НАТФИЗ „Кр. Сарафов" започна записването на кандидат-студенти

НАТФИЗ „Кр. Сарафов" започна приема на документи и постави начало на кандидатстудентска кампания, която ще определи първокурсниците в 67-та учебна академична година.

От 17 до 21 август ще се приемат заявленията на кандидат-студентите. Пъстроцветните опашки от нетърпеливите да се запишат могат да се видят от далеч, независимо от силния дъжд. С напредването на кампанията младите момичета и момчета ще се превърнат в част от атмосферата на „Раковски" 108 А.

Между 1 и 10 септември, когато са насрочени изпитите, столичани ще се радват на спонтанни и неочаквани пърформанси. По традиция, откъсите от басни, сонети, монолози, диалози и т.н., се репетират на открито между минувачите непосредствено преди да се представят пред изпитните комисии в Академията.

Какъв ще бъде броя на подалите документи и колко кандидати ще се съревновават за всяка свободна позиция ще може да се определи едва след 21 август, когато ще приключи набирането на документи.

Тази година двата факултета „Сценични изкуства" и „Екранни изкуства" ще приемат близо 180 български и чуждестранни студенти в 14 бакалавърски и 10 магистърски програми.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT