Skip to Content

Излиза „От Камчатка започва Русия“ на Николай Овчаров

Новата книга на Николай Овчаров „От Камчатка започва Русия“, подобно на „Търсачът на минало открива света“ и „В Африка – сред лъвове и сенки на предците“, е изпълнена с много вълнуващи моменти. Потопете се в новото далекоизточно приключение на професор Овчаров и опознайте Русия – екзотична, загадъчна и непозната! Книгата е изпълнена с редица любопитни факти, малко популярни сред българските читатели. Очаквайте я от 5 ноември в книжарниците!

Николай Овчаров е известен български археолог и голям пътешественик. Слава му донася прочутият скален град Перперикон, който благодарение на усилията му се превръща в един от най-популярните туристически обекти в страната ни. За мнозина са познати и неговите открития при Татул, Урвич, царските дворци във Велики Преслав, както и много други важни исторически паметници.

Николай Овчаров е роден през 1957 г. във Велико Търново. Завършва история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на множество книги и статии за българското културно наследство. Кавалер на ордена „Св. св. Кирил и Методий“ с огърлие за изключителни заслуги в областта на културата (2010 г.) и носител на голямата награда за принос в изследването на тракийската култура „Проф. Александър Фол“ (2009 г.). Член е на Ордена на българските тамплиери, с огромен принос за развитието на културно-историческия туризъм в България.

След успеха на книгите „Търсачът на минало открива света“ и „В Африка – сред лъвове и сенки на предците“ сега идва ред на пътешествието, наречено „От Камчатка започва Русия“.

Книгата „От Камчатка започва Русия“ е новото далекоизточно приключение на професор Николай Овчаров. В този свой пътепис той ни разказва за вълнуващите си странствания в Североизточна Русия, отделя и специално място на полуостров Камчатка. Овчаров ни разказва за съвременната обстановка в Русия, правейки исторически преглед на руската епопея в овладяването на Изтока.

Особено интересна е частта, в която Овчаров разказва за престоя си на Камчатка. Полуостровът е описан като земя на огнени планини и гейзери, богата на животински видове и растителност. Тук, преди идването на европейците, суровите простори са обитавани от племената на ителмените, чукчите, коряките, евените, айните и др.

Новата книга на професор Овчаров е особено любопитна. Той описва обаятелно експедицията си из руските земи и споделя редица факти, малко популярни сред българските читатели. И тук, подобно на останалите си книги, професорът успява да открие историята във всеки миг от вълнуващото си пътуване.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT