Skip to Content

НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" дипломира 123 абсолвенти, от тях 54 отличници

Тази година събитието бе посветено на 140 години от рождението на големия български актьор и педагог Кръстьо Сарафов.

Тържеството се състоя на 20 май

91 бакалаври и магистри от факултет „Сценични изкуства“ и 32 от факултет „Екранни изкуства“ преминаха по червения килим на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“.

123 абсолвенти – 54, от които отличници с  успех над 5.50!

Всички те получиха своите дипломи от ректора на Академията – проф. д-р Станислав Семерджиев, от декана на факултет „Екранни изкуства“ – доц. Любомир Христов и от ръководителите на завършващите класове – проф. Стефан Данаилов, проф. Снежина Танковска, доц. Александра Хонг.

Поради участие в международния студентски фестивал „METAFORMS“ в Полша, проф. Жени Пашова ще връчи дипломите на своите възпитаници в специалностите „Актьорство за куклен театър“ и „Режисура за куклен театър“ след завръщането им в България, на 3 юни в Учебен куклен театър.

По традиция заедно с дипломите Академията връчва наградите „НАЙ – НАЙ – НАЙ“ на талантливите абсолвенти.

Тази година 35 са номинираните в дванайстото издание на наградите. Отличията бяха връчени в десет категории „Актьор за драматичен театър“, „Актриса за драматичен театър“, „Актьор за куклен театър“, „Актриса за куклен театър“, „Актьор – театър на движението“, „Актриса – театър на движението“, „Актьор/Актриса – актьорско майсторство за театър и кино“, „Дизайнер за сценични и екранни изкуства“, „Режисьор за драматичен театър“, „Режисьор за куклен театър“.

Наградата „НАЙ – НАЙ – НАЙ“ е първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите, ето защо НАТФИЗ „Кр.  Сарафов“ всяка година поверява честта по връчването на емблематични в културния и академичен живот на страната личности. Тази година това са Илка Зафирова – многогодишна носителка на наградата „Аскеер“ и носител на „Икар`16“ За изключителен творчески принос към българския театър, Борис Луканов – носител на наградата „Аскеер`16“ За цялостен принос към театралното изкуство, а също Алексей Христов, Мартичка Божилова, Мирослав Боршош. Очакват се и представители от МОН и МК.Партньори