Skip to Content

Горещо лято в галерия "Пловдив" с "Най-сладката целувка"

От днес до 25 август избрани снимки от 11-те издания на Националния фотоконкурс „Най-сладка целувка” ще красят галерия „Пловдив”.

Тази експозиция е и финалът на тазгодишното издание на „целувката”, което се състоя в Пловдив  с изложба на „Главната”, с купон в Ескалибур за Деня за влюбените и с изложба на 20 огромни  пана с целувки в продъжение на 20 дни през месец февруари отново на „Главната” в Пловдив.

Снимките не са подредени по награди, нито по години на изданията, или по възраст на фотографите.

Трудно е да се изберат „най-добрите”, или „най-сладките” от фотоси, запечатали толкова мила интимност. Просто отново ще се докоснете до радостта, любовта, усмивките, подарени ни от фотографите на конкурса през годините.

И 11-тото издание на Националния фотоконкурс „Най-сладка целувка“, както и всички други издания досега, беше насочено предимно към младежите и младите хора, както и към семействата с малки деца.

Няма възрастови, или професионални ограничения за участие на фотографите.

Особен приоритет на фотоконкурса са оригиналните снимки, тези, които подтикват към запазването на българското, на традицииите, както и открояването на оригиналното мислене.Неслучайно имаше награди за политическа целувка, „адреналинова“ целувка и т.н

Може би повече от половината фотоси са на и с деца, но и там акцентираме на интересната снимка, на красивия улове миг, на емоционалното въздействие.

Сред приоритетите на фотоконкурса е бил винаги възпитателният ефект –затова и наградите и този път  бяха творчески и стимулиращи фантазията и желанията за нови търсения – книги – с предимство на български автори, уикенди сред най-красивите кътчета на страната, арт – произведения, екстремни изживявания.

Много сме щастливи, че тази година отново ОМД Пловдив като партньор на фотоконкурса участва и с петима свои фотографи, някои от тях спечелиха и призове.

Първа награда пък грабна ученик от Пловдивската математическа гимназия Деян Пелев, което също показва и бъдещите тенденции на фотоконкурса – приоритет са младите хора.

Благодарим на нашите дългогодишни партньори, които и тази година помогнаха да се осъществи „Най-сладка”-та целувка като събитие  от културния календар на град Пловдив.

Това са Община Пловдив, Културен център и музей  Тракарт, ОМД Пловдив, Дружество на пловдивските художници, което предостави галерия „Пловдив” за голяма лятна експозиция на „избрано през годините”; „ЧИПОЛИНО” ЕООД, FUJIFILM, БНР –Пловдив, Клуб „Адреналин” откъдето за пореден път дариха една от най-жадуваните награди –полет с балон; Издателска къща „Хермес” – чиито книги разпалват въображението на  нашите участници през годините; Хотел „Селена”- наш партньор за втори път, Спа-хотел „Елбрус” –Велинград, Хотел „Смолян” , хотел „При антикварите –Копривщица”, Aтелие за изкуство "Бг Арт+" – Пловдив, комплекс Екскалибур , Сладкарници „Неделя”, Ресторанти „Златна круша” , Медиа кафе, Вестник „Марица”, Дарик радио – всички те до нас през 11-те години на „Най-сладката целувка”.

Изложбата ще е отворена до 15 август.

Работно време на галерия „Пловдив” 10-17 ч.,

включително събота и неделя.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT