Skip to Content

"Някъде в този живот" премиера на Гаро Ашикян в Народния театър

Дата на събитието: 
Вт, 14/03/2017 - 18:00 - 21:45

СТОЯН АЛЕКСИЕВ И ЕМАНУЕЛА ШКОДРЕВА С ПРЕМИЕРА ПО ПИЕСА

НА ИЗРАЕЛ ХОРОВИЦ В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

 

ГАРО АШИКЯН РЕЖИСИРА „НЯКЪДЕ В ТОЗИ ЖИВОТ” НА КАМЕРНА СЦЕНА,

ПЪРВОТО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ Е НА 14 МАРТ

 

 

Някъде в този живот има срещи, които оставят малка рана в сърцето.

Някъде в този живот има срещи, които разрушават всичко предстоящо или възможно.

Някъде в този живот една кола, паркирана в двора на стара къща във викториански стил, предопределя самотата на целия следващ живот.

Някъде в този живот списъкът на непостигнатите мечти е толкова дълъг, че и да имаш още един живот едва ли би могъл да ги изпълниш.

Някъде в този живот списъкът на съжаленията е колкото дълъг, толкова и разкриващ неочаквани желания.

 

Светлана Панчева

 

ПРЕМИЕРА: 14 март 2017 г.

СЛЕДВАЩИ ДАТИ: 25 март, 3 април, 21 април, 9 май, 13 май 2017 г.

 

Звездите на Народния театър „Иван Вазов” СТОЯН АЛЕКСИЕВ и ЕМАНУЕЛА ШКОДРЕВА ще блеснат на 14 март в най-новата премиера на първата ни сцена – „НЯКЪДЕ В ТОЗИ ЖИВОТ ИЛИ ДА СИ ПАРКИРАШ КОЛАТА В ДВОРА НА ХАРВАРД”. Режисьорът Гаро Ашикян поставя на Камерна сцена една от най-прочутите пиеси на световноизвестния Израел Хоровиц, а в спектакъла с гласовете си участват още Валентин Ганев и Теодор Иванов.

ГАРО АШИКЯНнеслучайно избира пиесата на Хоровиц: „Тази пиеса е като потънал кораб. Тук-там се виждат части от мачти, някой комин… елементи от едно пътуване, от изминат път. Едно от удоволствията на нашата работа беше да се гмуркаме и да изследваме невидимата част на този кораб. Творбата на Израел Хоровиц е една добре прикрита крайност. Тя притежава онази чаровна недоизказаност, която е характерна за произведенията, отдалечени от злободневната тематика. „Обстоятелствата налагат един саможивец да ползва услугите на домашна помощница. Случайно или не, тя се появява и в живота на стария учен настъпват някои промени… Пиесата се случва някъде между техните непринудени разговори, радиоприемника и корабните сирени от близкото пристанище”, казва той за спектакъла.Партньори