Skip to Content

„Маратон на четенето - 2017“

Дата на събитието: 
Пт, 21/04/2017 - 09:30 - 18:30

 На 21 април  2017 г., петък, читалищата на територията на гр.Пловдив ще се включат в Националната кампания "МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО".

Проявата е посветена на Международния ден на книгата и авторското право  и  цели  да  представи  читалището като значимо, уютно и приятно място за четене, общуване и срещи на общността.  

През целия петъчен ден, читалищата ще бъдат сцена за литературни четения на откъси от любими книги, срещи с автори, интересни тематични изложби и други. 

Гости ще бъдат писателите Борислав Ганчев, Мирела Конова. Свои стихове ще четат Галина Вълчева, Асен Димитров-Феликс, Еленко Гешев, Евгения Хука-Вълкова. В проявите ще се  включат  и студенти от класа по актьорско майсторство към ПУ"Паисий Хилендарски", Литературен клуб "Метафора". С щанд за книги ще се представи пловдивското издателство "Хермес".

 

За най-малките посетители в читалищните библиотеки ще се четат произведения на Валери Петров, Елин Пелин, ще се представят любими приказки, ще се проведат занимателни игри с гатанки и пословици от българското народно творчество. Ще бъдат експонирани и изложби с рисувани любими герои.

 

С включването си в Националната кампания,  пловдивските читалища биха желали чрез разнообразни прояви и предизвикателства да подкрепят жаждата за знания на любознателните деца и възрастните и да привлекат още много приятели и почитатели на хубавите книги.Партньори