Skip to Content

Финал на Бесарабската лига КВН в Одеса

Дата на събитието: 
Сб, 10/06/2017 - 19:00 - 22:00

Одеса, Украйна: На 10 юни 2017 г. от 19:00 ч. в Двореца на културата „Политех“ ще се проведе финала на седмисезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Младежите ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки, които показват социалните проблеми и човеките пороци през призмата хумора и шегите. Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса.

Бесарабската лига КВН се превърна в международна игра и този сезон в нея участват български пет отбора от Украйна и Молдова. Вече седмата поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“ организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия. 

Петър Дудуш – координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна:

Отново събираме българите в Одеса и нашите приятели на най-мащабното българско мероприятие в Украйна. Нашите участници подготвиха нова порция хумор за зрителите ни. И този сезон показа, че имаме ново поколение хумористи от Бесарабия. Това мероприятие сплотява младото поколение българи в Одеса, а също така и създава мостове за сътрудничество с българи от Молдова. Приятно е да чуваш само българска реч, да видиш горди българи в залата. Културните мероприятия на роден език способстват на запазването и развитието на националната ни идентичност ”

Днесще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

Максим Димитров

Пресцентър на Всеукраинската обществена организация                             

"Конгрес на българите в Украйна"Партньори