Skip to Content

11 лектори представят последните тенденции в гейминга по време на Game Dev Summit 2017

Дата на събитието: 
Сб, 24/06/2017 - 10:30 - Нд, 25/06/2017 - 20:30

Бизнес конференцията - Game Dev Summit 2017,която се провежда в рамките на ON! Fest (24-25 юни, 2017, Интер Експо център), събира на едно мястоводещи компании,работещи в сферата на гейминга в България. Целта на двудневното събитиее да представи успешни действащи модели от България и чужбина, които могат да помогнат за развитието на гейм индустрията y нас, както и да запознае участниците с последните тенденциии развитието в сектора.

Специален гост на Game Dev Summit 2017e Каталин Бунариу от румънския акселератор за гейм компании Carbon, които подкрепят независимиразработчици от Източна Европа.

“През последните години се наблюдава огромна активност в много от държавите в региона - особено в България, Румъния, Сърбия и Украйна, които се развиват изключително бързо в сферата на разработването на видео игри. Всяка от държавите в Източна Европа може да се похвали и с успешни гейм компании, между които Империя Онлайн в България, Nordeus в Сърбия, както и с оперирането на местни филиали на мултинационални разработчици ииздатели,между коитоUbisoft, Gameloft и Creative Assembly в България, както и EA в Румъния.Тези международникомпании спомагат изключителномного за развитие на индустрията и вдъхновяват независимите разработчици на игри. Смятам, че тепърва започва да се обръща внимание на локалната гейм индустрия, която има огромен потенциал за развитие и Game Dev Summit 2017е добър катализатор за това.“, разказва за предстоящото си участие Каталин Бунариу.

В рамките на Game Dev Summit  Каталин ще сподели успешни практики от работата на Carbon, както и опита си в бизнес развитието на независими разработчицина видео игри.

Другият чуждестранен гост на Game Dev Summit e Андреа Пер, изпълнителен директор на Romanian Game Developers Association, която ще разкаже за развитието на индустрията в региона и ще сподели добри практики от Румъния.

Мариела Цветанова, Маркетинг и Бизнес развитиевИмперия Онлайн, ще споделикак компанията успява да различни от останалите играчи наглобалнияпазар и как се постига любовта на феновете към бранда.

Любомир Илиев, Арт директор вIvent Games, ще говори за успешни практики при организирането и изпълнението на една Kickstarter кампания.

Йосиф Йосифов, Маркетинг мениджър в ZaRiba Games, ще разкаже за предизвикателствата пред малките гейм компаниив глобализирания пазар, а колегата му Любомир Георгиев, ще говори за една от горещите теми в индустрията - виртуалната реалност.

Стоян Николов, Съосновател и Софтуерен Архитект на Coherent Labs,ще разкаже за начина, по който компанията променя създаването на потребителски интерфейс в AAA игрите.

Творческият директор на Ubisoft Спас Крушков ще сподели за опита на компанията при управление на съдържание в мултикултурна среда.

Габриел Добрев, изпълнителен директор и основател на Haemimont, ще разкаже вдъхновяващата история на Victor Vran и какво е да направиш инди игра след 13 успешни заглавия.

Лекцията на Васил Николов, творчески директор в Buro 12, ще бъдепосветена на ролята на дизайнера в модерната гейминг индустрия.

В рамките на Game Dev Summit  ще има и специална лекция на партньора на събитието - Telus International.

Датите на Game Dev Summit са  24 и 25 юни, абилетите на цена от 79 лева с ДДС(https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=4448037517) все още могат да се закупят в мрежата на Epay, цената на място ще бъде 99 лв.

Билетът включва и достъп до фестивала за градска култураON! Fest,а за специални намаления за гейм студиа и разработчици може да пишете наh.velinova@beyond-ent.com

Всички лекции ще бъдат на английски език.Партньори