Skip to Content

"Януари" и "Нирвана" в НАТФИЗ

Дата на събитието: 
Ср, 28/06/2017 - 19:45 - Пт, 30/06/2017 - 22:45
СЕДМИЦА ЗА ИЗЯВА НА СТУДЕНТИТЕ НА НАТФИЗ
 

 

28 юни – ОТКРИТ ИЗПИТ ПО РЕЖИСУРА, НАТФИЗ

Първокурсниците в специалност „Режисура за драматичен театър“ от класа на проф. Снежина Танковска ще представят при ОТКРИТИ ВРАТИ резултатите от едногодишната си работа в НАТФИЗ. „Майстори“ от Рачо Стоянов с режисьор Николай Йорданов и „Албена“ от Йордан Йовков с режисьор Надя Панчева, могат да видят всички приятели и гости на НАТФИЗ.

28 юни, от 17.00 ч., Сцена 610, ВХОД СВОБОДЕН!  

 

28 юни / 1 юли – УЧАСТИЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ, РУМЪНИЯ

Само преди месец Елица Йовчева се дипломира в специалност „Режисура за драматичен театър“. Възпитаничката на проф. Пламен Марков увенча образованието си в НАТФИЗ с наградата „НАЙ–НАЙ–НАЙ“, в категория „Режисура за драматичен театър“. По покана на селекционерите на I Международно изложение на младите театрални режисьори, Елица Йовчева отпътува за гр. Крайова, Румъния, където между 28 юни до 1 юли, ще се състезава с „Три“. Спектакълът е дипломната работа на режисьорката в Академията и беше представен на Варненска сцена по време на кампанията „Учи в България, завладей света!“ НАТФИЗ 2017.

 

На 29 юни, вече дипломиралите се студенти „Актьорство за драматичен театър“, от класа на проф. д-р ИвайлоХристов, ще представят „Януари“. Подобно на останалите, спектакълът е създаден, като част от обучението в Академията. Игран е на учебните сцени в НАТФИЗ почти два сезона, представян е на Фестивала на младите „Виа Понтика“, Балчик 2016 и на F.I.S.T. (Международен театрален фестивал) - Сучава, Румъния 2016, а също на сцената на Народен театър „Иван Вазов“, за това че беше удостоен с отличието „НАЙ-НАЙ-НАЙ“ НАТФИЗ 2017 в категория „Най-добър спектакъл“.

 

 

29 юни – НИРВАНА, НАТФИЗ

Нирвана“ по Константин Илиев, е дипломна работа по „Режисура за драматичен театър“ на Максима Боева, от дипломиралия се през май клас на проф. Пламен Марков.

29 юни, 19.30, Сцена 610, ВХОД СВОБОДЕН!Партньори