Skip to Content

За втори път DroneUp International Film Festival

Дата на събитието: 
Сб, 26/08/2017 - 10:00 - Нд, 27/08/2017 - 22:00

За втора поредна година, от 25 до 27 август, Пловдив ще бъде домакин на дрон филмовия фестивал DroneUp International Film Festival. Иновативното събитие, организирано с подкрепата на Община Пловдив, ще представи най-добрите късометражни дрон филми от цял свят. Това ще се случи отново на Римски стадион, в сърцето на града. Освен вечерни прожекции на най-впечатляващите дрон филми от цял свят, тази година ще има и дневна програма. 

Съвместно с Мол “Пловдив”, фестивалът предоставя възможността на всеки сам да усети тръпката да лети с дрон. Това ще стане с помощта на опитни пилоти и специалисти. Вълнуващи преживявания ви очакват между 10.00 и 17.00 часа в събота и неделя (26 и 27 август) на територията на Мол “Пловдив”. 

Посетителите ще могат да разгледат изложба на дронове и да научат всичко за тях от специалистите към клуб „Дрон Екстрийм“. Ще видят и двудневното експо с най-утвърдените български вносители на дронове, аксесоари и фототехника. 

В съботния ден – 26 август, изненадата ще садемонстрациите и уъркшоповете по летене с дрон на открито. Те ща бъдет извършени от партньорите на фестивала и изложители на „Дни на дроновете“ – Copter.bg и Yuneec.bg. Всеки може да се запише за участие на техните щандове в Мол “Пловдив” и да опита сам как работят дроновете, по време на контролирано обучение. Малчуганите и татковците им ще могат да сглобят свой собствен картонен самолет в работилницата по авиомоделизъм. 

Присъединете се и покорете небесата с DroneUp! 

В неделния ден– 27 август,организаторите на феста препоръчват демонстрациите по летене със състезателни дронове на хладно на партера на Мол “Пловдив”. Те ще бъдат направени от едни от най-добрите летци в страната. Чрез прожекции на живо от камерата на дрона на монитор и видео очила, ще усетите тръпката от ставащото в „окото“ на дрона. 

Малки и големи пък ще могат да се обучат на основните правила и тънкости в летенето с дрон вучилище по летене. Обучението е за начинаещи и любители дронисти и ще се извърши с безопасни дрончета с тежест около 25-30 грама. Двете прояви се извършват с подкрепата на специалистите от клуб „Дрон Екстрийм“и са част от Дрон Арена.. Записването за работелниците става на място в Мол “Пловдив”. 

Организаторите призовават: „Елатев “Мол Пловдив” и се забавлявайтесред машините на бъдещето! Очакват виоще томболи, игри и други изненади. Не забравяйтеда посетите традиционната вечер на филмови прожекции на Римски стадион на 25 и  26 август, които започват в 20:00часа. Там ще видитенай-доброто от срещата на дроновете с кинематографията.Партньори