Skip to Content

Better Days – нов миниалбум и видеоклип на Par Avion Band

Групата избра отново края на лятото, за да представи новия си миниалбум от 5 композиции със заглавие Better Daysзаедно с първото видео от него – по едноименното парче. Характерният китарен звук и тук е разпознаваем, а като цяло преобладава по-лиричното и баладично звучене. Автор на музиката, както и досега, е фронтменът Емануил А. Видински, един от текстовете също е негов, а останалите са на Румен Павлов. Традиционно проектът е осъщественв Zero Project Studio, записът, смесването и мастерирането са наВладимир Бочев, а гост-вокалист отново е Миглена Ценова-Нушева.В клипа е използван видеоматериал на Кирил Добрев,монтажът е на Димитрина Филипова.

https://www.youtube.com/watch?v=BaIH6s5fq8U

Par Avion Band е създадена през 2013 г. от писателите и музиканти Емануил А. Видински (вокал, китара) и Петър Чухов (китара). Четворката допълват Емил Ангелов (бас) и Гриша Маникатов (ударни). Те правят основно свои парчета като комбинират стиловете рок, блус и алтернативен рок с елементи от реге, самба и български фолклор.

Досега са свирили на международния фестивалGoatmilk в Бела речка, на Първия софийски поетически фестивал през 2013 г., имат клубни участия в София и страната, често могат да бъдат чути и на различни литературни събития, където се съчетават музика и поезия.

Всички парчета от новия миниалбум Better Days, както и предишните студийни записи на Par Avion Band,могат да бъдат слушани безплатно тук:

https://open.spotify.com/artist/2hzuVJFrodaeZZgdjTSgxG

Актуална нформация за бандатаи събитията около нея:
https://www.facebook.com/paravionband/Партньори