Skip to Content

Със „Слугинята господарка“ откриват новата сцена на Държавна опера Стара загора

Дата на събитието: 
Пон, 25/09/2017 - 20:00 - 22:45

Старозагорската опера открива лятна сцена на езеро „Загорка“
Камерната опера „Слугинята – господарка“ и кулинарно-музикалното шоу на Йоли - на новата сцена „Орфеида“
На 25 септември от 20.00 часа с камерната опера „Слугинята господарка“ от Джовани Перголези Държавна опера - Стара Загора ще открие своята нова сцена на брега на езерото „Загорка“. Камерната сцена „Орфеида“ е разположена в прохладната лятна градина на Парк-Хотел „Стара Загора“.
Благодарение на успешното сътрудничество на Операта и ръководството на хотелския комплекс, се роди идеята за това ново място в Стара Загора, където музиката ще звучи в приятелска среда.
Най-често изпълняваната опера на Перголези - краткото интермецо „La Serva Padrona“ („Слугинята господарка“, 1733 г.) е същински музикален бисер от началото до края.

Зрителите ще присъстват на различно и нетрадиционно поднасяне на вечния житейски сюжет, в който бедната
красива слугиня мечтае да стане господарка, като крои планове да се
омъжи за стар богаташ. Режисьорът пренася действието в съвременен офис, за да разкаже своята „малка история в големия град“. Сценографията на спектакъла на операта „Слугинята-господарка“ е на Иван Токаджиев, художник на костюмите – Ана-Мария Токаджиева, хореография Ромина Славова. Участват солистите Емилия Джурова, Евгений Арабаджиев, Христофор Недков, балет - Анелия Димитрова, Ивелина Димитрова, съпровод на пиано Деница Петрова и Камерна формация „Musica bellissima“ /Паулина Захариева,Божидар Рахнев, Галина Ледлова, Денислав Джелепов/.
На специално построената сцена музиката оживява, а с тази постановка и в приятната среда до езерото, зрителите ще могат да се насладят на последните топли есенни вечери... В цената на билета е включен и изискан кетъринг с чаша вино.

На 28 септември от 20.00 часа предстои впечатляваща сценична атракция: кулинарното шоу за готвач и оркестър „Вкусът на музиката“.
Най-известният кулинар сред виолончелистите и най-известният
виолончелист сред кулинарите – самата Йоланта Делибозова - Йоли, ще готви и свири за своята публика, заедно със своите колеги от камерен ансамбъл „Колегиум музикум SZ“ на Държавна опера - Стара Загора със специалното участие на сопраното Линка Стоянова. Тя ще приготви пред очите на зрителите избрани ястия по рецепти на велики
композитори-кулинари – Росини, Шуман и Бизе, а публиката ще има
възможността да дегустира ястията с препоръчани вина и напитки. Партньори