Skip to Content

В Одеса започва осми сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна

Дата на събитието: 
Пт, 24/11/2017 - 19:00 - 22:15

На 24ноември 2017г. започва осми сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна.  Тази година в Бесарабската лига КВН ще участват пет български отбора от Украйна.  Всички те ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки. 

Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса.  За българската общност в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината.

И за поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българскиямладежки клуб „Актив“ организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.

Този сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна ще състои от триигри: четвъртфинал, полуфинал и финал.  На финалната игра ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

Петър Дудуш, координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна:

„Вече осма година наред даваме възможност на българските таланти от Украйна да представят своето творчество пред публиката. КВН-ът стана традиционно и очаквано събитие. Освен вече познатите участници всяка година имаме и нови отбори, които също така се представят на ниво“.

КВНът (Клуб на Веселите и Находчивите) не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВНна български език се проведе за първи път в Одеса през 2010. Всяка година отборът-победител заминава за едноседмична почивка в България.

Максим Димитров

Пресцентър на Всеукраинската обществена организация                          

"Конгрес на българите в Украйна"

Добави още снимки: 


Партньори