Skip to Content

Николай Волев представя книгата си „Девствената проститутка”

Дата на събитието: 
Вт, 06/03/2018 - 19:00 - 21:00

Няколко поколения зрители свързват името му със знакови за българското кино игрални и документални филми като „Двойникът“, „Господин за един ден“, „Дом № 8”, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“. Сменил десетки прозаични занятия, режисьорът Николай Волев не изневерява на артистичната си природа и днес, а бурният му житейски и творчески път е описан с безжалостна откровеност в автобиографичната книга „Девствената проститутка”. Която неслучайно започва с цитат от Овидий: „Късметът и любовта спохождат смелите.”

Премиерата ще се състои на 6 март от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.За книгата и нейния автор ще говори журналистът Васил Иванов. Откъси ще прочетат актьорите Катерина Евро и Башар Рахал.

Ще ви представим изложба с графики на Николай Волев, за която ще ни разкаже другият ни специален гост, скулпторът Павел Койчев.

„Живях и продължавам да живея волно. Не се подчиних на никого, освен на собствената си съвест”, изповядва се режисьорът. И още: „Намирам за половинчато твърдението на Уди Алън: „Талантът е късмет. Важното в живота е смелостта.” Аз мисля, че и двете са дар от природата. Човек или ги има, или не. Затова предпочитам гледната точка на Буковски: „Смелостта е въпрос на стил в една безнадеждна ситуация, каквато е животът.”

Последният филм на Николай Волев, „Извън пътя”, ще бъде представен официално на 28 март от 19:00 ч. в кино Люмиер, след което ще се разпространява в избрани киносалони в София и страната.Не пропускайте премиерата на мемоарната книга на Николай Волев, част от престижната поредица „Амаркорд”, на 6 март от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК!

 

 
Събитието във фейсбук:  https://www.facebook.com/events/870166496498009/
 

 Партньори