Skip to Content

От 9-ти до 11 март паролата в Пловдив ще е „Дефиле Уикенд“

Дата на събитието: 
Пт, 09/03/2018 - 10:45 - Нд, 11/03/2018 - 21:45

Съвет по туризъм – Пловдив  представи своя нов проект „Уикенд в Пловдив“, който дава възможност на жители и гости на града да се докоснат до магията на най-стария жив град в Европа на 9, 10 и 11 март 2018г. от 12ч. в петък до 12ч. в неделя.

През тези 48 часа желаещите ще могат да разгледат „пъстрата палитра“ на хотелската база с тайните на нейната „кухня“, да посетят спектакли, музеи и галерии, да вкусят от специалитетите в пловдивските заведения, да релаксират и пренощуват в някой хотел, както и да се възползват от допълнителните услуги на всеки един участник в събитието – спа и релакс центрове, басейни, фитнес зали и др. Само през този уикенд гостите могат да получат и промоционални карти или ваучери за бъдещо посещение на обектите.

В пресконференцията в Дома на културата „Борис Христов“ участваха заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков, Председателят на УС на Съвета по туризъм инж. Любозар Фратев и проф. Йорданка Алексиева от Университет по хранителни технологии - Пловдив.

 

„Това е изключителна възможност за посетителите да си подарят едно прекрасно изживяване, наслаждавайки се на уникални музейни експозиции и спектакли, както и непосредствено запознанство с хотелската и ресторантска база на града, различна от тази при обичайната им ваканция. Поздравявам Съвета по туризъм за усилията, които полага, за упорития труд в подготовката на това събитие и вярвам, че начинанието ще е успешно“ каза заместник-кметът инж. Александър Държиков. 

 

В помощ на гостите са отпечатани специални брошури, съдържащи цялата необходима информация за доброто планиране и прекарване на уикенда в града, когато музеи и галерии ще споделят своите богатства, а хотелите ще организират турове за желаещите да надникнат зад кулисите на хотелското обслужване. Всеки участник в проекта вече е избрал каква ще е отстъпката, която ще предложи на посетителите, и под каква форма, като цените в заведенията са диференцирани в отделните часови пояси. Доброволци от университетите и училищата в града ще помагат на посетителите с информация. Входът за посетители е свободен за хотелските бази. Входът за културните институции ще бъде на преференциални цени.

 

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ е съвсем ново по рода си събитие, което ще се проведе за първи път на територията на България. Организира се от Съвет по туризъм – Пловдив в активно сътрудничество с  Община Пловдив, Университет по хранителни технологии – Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“, РИМ, РАМ, ГХГ, Сол Комюникейшънс ЕООД, професионални гимназии и висшите учебни заведения.

Откриването на „Уикенд в Пловдив“  ще бъде в централното фоайе на Градския дом на културата „Борис Христов“ на 9 март /петък/ от 12ч. с ретроспективна мултимедийна фотоизложба на тема: „Гостоприемният Пловдив“, с водещ Стефан Шивачев – директор на Регионалния исторически музей.

 

Всички обекти, които участват в „Уикенд в Пловдив“ могат да бъдат разгледани на web: tourismplovdiv.org, където са посочени конкретните промоции, отстъпки, местоположение и телефони за контакт. Общо обектите са 27, от които 7 хотела, 9 заведения и 11 културни институции.

Всеки попълнил анкетна карта, която може да бъде открита във всички обекти на събитието,  участва в томбола с награди:  безплатна нощувка/вечеря за двама в хотел по избор; билети за двама за спектакъл по избор; семеен билет за посещение музей/галерия по избор.

 Партньори