Skip to Content

Петър Чухов ще бъде гост на Нюорлиънския поетически фестивал и панаир на книгата

Дата на събитието: 
Пт, 20/04/2018 - 10:15 - Нд, 22/04/2018 - 22:15

През април 2018 г. в САЩ ще се проведе Национален месец на поезията и Ню Орлиънс е сред местата, където по този повод ще има различни събития. Едни от тях са Нюорлиънският поетически фестивал и панаирът на книгата „Смол Прес”, които ще се проведат на 20, 21 и 22 април. Чухов е поканен от организаторите да чете и да участва в работата на групата Творчество и превод. Преводачът поет”. Има покана за поетически четения също в Луизианския университет Ксейвиър” на 19 април, както и в две от библиотеките в системата на Обществената библиотека в Ню Орлиънс на 18 и 20 април.

 

Освен че ще говори за съвременната българска литература пред американски поети и литератори, любители на поезията, университетски преподаватели, студенти, ученици, читатели и библиотечни специалисти, Петър Чухов, в качеството си на библиотекар, ще установи партньорски връзки между Обществената библиотека в Ню Орлиънс и Столична библиотека, София.

 

Гостуването на Петър Чухов на Нюорлиънския поетически фестивал и панаир на книгата, както и другите му участия в Ню Орлиънс по време на Националния месец на поезията, се реализира с финансовата подкрепа на програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“.Партньори