Skip to Content

Десета панорама на професионалното образование в България

Дата на събитието: 
Пт, 20/04/2018 - 10:00 - 18:30

Десетата Панорама на професионалното образование в България ще се проведе на 20 април 2018 г. в Международен панаир Пловдив. От 10:00 до 15:30 ч. в палата № 2, палата № 3 и Пресцентъра на Международен панаир Пловдив ученици от професионалните гимназии в цялата страна ще се съберат в Пловдив, за да демонстрират знания и умения.

Форумът „Панорама на професионалното образование“ е възможност за реална среща на бизнеса с учениците и тяхното кадрово ориентиране в икономиката, и огледало на постигнатото в часовете по практика. Стигнахме до тук след дългогодишен труд и множество разговори и инициативи анализ на нуждите на индустриалния пазар след множество разговори с предприемачи, реални партньори на пазара на труда, казва Иванка Киркова, началник на РУО – Пловдив, домакин на 10. Панорама на професионалното образование.

В рамките на Панорамата ще се проведат и националните кръгове на състезанията по 11 професии, както следва:

В Палата № 2 - „Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор“

В Палата № 3 - „Мога и зная как” по приложна електроника, „Млади таланти в модата”, „Най-добър млад фризьор и гримьор“, „Най-добър млад строител“, „Озеленяване и цветарство“, „Стилни мебели и дърворезба“, „Най-добър млад керамик“;

В Пресцентър на Панаира – „Най-добра бизнес идея“.

В състезанията ще вземат участие над 300 ученици от над 100 професионални гимназии от цялата страна.

Ще присъстват представители на браншови и работодателски организации, фирми – партньори на професионалните гимназии, кметове на общини от област Пловдив, началници на Регионални управления на образованието и представители на академичната общност.

 Партньори