Skip to Content

Ивинела Самуилова превръща страстта си по пътешествията в литературна мисия

Дата на събитието: 
Ср, 25/04/2018 - 18:30 - 20:00

След възторжения прием на романа „Бабо, разкажи ми спомен“, избран от читателите за любима книга на България за 2016 г., Ивинела Самуилова ни предлага различно по жанр, но не по-малко вълнуващо осмисляне на темата за родното. Новата й книга – „Пътеписи за душата на България“, включва петнайсет истории, които завладяват, вдъхновяват и разпалват любовта към родината.

Премиерата на „Пътеписи за душата на България“ и големият интерес към Ивинела Самуилова са повод за предстоящия литературен маратон. Той започна в София на 19 април в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и ще продължи в още седем български града: Стара Загора, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и Благоевград.

Ивинела Самуилова е един от най-популярните и обичани съвременни български автори. Нейните книги са отличени с най-важната награда – любовта и признанието на читателите. Романите „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико?“ спечелиха първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. „Жената, която търсеше любовта“ бе удостоен с приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“. „Гатанки от небето“ зае четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България“ за 2015 г., а романът „Бабо, разкажи ми спомен“ бе избран от читателите за „Любима книга на България“ за 2016 г. В края на 2017 г. Ивинела Самуилова бе отличена от Столична библиотека като един от петимата най-четени български автори.

Пътеписи за душата на България“ не е просто пътеводител. Всеки разказ за пътешествията на авторката до различни кътчета на страната носи дълбоко послание.

Неочакваните срещи по пътя, поетичното преживяване на природата, провокативният поглед към историята, задълбоченото вникване в традицията, споделените съкровени мисли и искрената емоция ни повеждат към дълбините на душата на България.

Поднесени увлекателно, затрогващо, но и с типичния за авторката свеж хумор, петнайсетте истории завладяват, вдъхновяват за пътешествия и разпалват любовта към родното.

Не пропускайте срещата с Ивинела Самуилова

във вашия град:

  • Стара Загора – 24 април (вторник), 18,30 ч.

Къща музей „Гео Милев“, ул. „Гео Милев“ 37

 

  • Пловдив – 25 април (сряда), 18,00 ч.

Книжарница „Хермес“ – Централ, ул. „Княз Александър І“ 43

Очаквайте скоро информация и за останалите градове, в които ще гостува Ивинела Самуилова.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT