Skip to Content

ДВГ „Пеещите котенца“ 20 години на сцената

Дата на събитието: 
Нд, 04/11/2018 - 11:00 - 13:30

ДВГ „Пеещите котенца“ ще отбележи своя 20-годишен юбилей с концерт в Дома на културата „Борис Христов“ от 11 часа на 4 ноември 2018 г.

За първи път на сцената на Дома на културата на 4 ноември 218 г. ще бъдат представени най-новите детски песни на Невена Кючукова, която повече от 40 години работи с малчугани и твори за тях. 

На юбилея възпитаниците й ще изпълнят 15 нейни песни. Освен „Пеещите котенца“ на сцената на Дома на културата ще излязат и 130 малчугани от 9 детски градини от всички райони на Пловдив. Те ще представят детски хитове от репертоара на „Пеещите котенца“.

Участие в концерта ще вземат и пораснали „Пеещи котенца“, които в момента са възпитаници на НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив и НМА „Панчо Владигеров” – София.

„Пеещите котенца“ е първата и единствена в Пловдивска област авторска вокална група за деца от 3 до 8 години. Тя е създадена от Невена Кючукова, която е композирала над 100 детски песни, стихове, мюзикъли. Нейните възпитаници достойно представят град Пловдив на национални и международни конкурси и са лауреати на повече от 100 награди. Децата от „Пеещите котенца” имат привилегията първи да изпълняват най-новите песни на композитора Невена Кючукова и да ги запишат в звукозаписно студио. Те се чакат с нетърпение и от малчуганите в страната.

Някои от бившите възпитаници на Невена Кючукова продължават да се занимават с музика, пеят и свирят на различни музикални инструменти в Англия, Германия, Италия, Испания, Австрия и др. държави по света.

Много песни, танци и забавления на талантливите пловдивски деца ще могат да се видят на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ от 11 часа на 4 ноември 2018 г.

https://www.youtube.com/watch?v=WmF


Партньори