Skip to Content

Ансамбъл „Тракия“ кани почитателите на „Коледна приказка“ в два концерта

Дата на събитието: 
Вт, 18/12/2018 - 18:00 - 20:45

Фолклорен ансамбъл "Тракия" - Пловдив кани своите почитатели на станалия вече традиция двоен празничен концерт под надслов "Коледна приказка" в ДК „Борис Христов“.

В два последователни концерта с начален час от 18.00 и от 19.30 часа, своята "Коледна приказка" ще разкажат "Детската танцова школа" и професионалните артисти на Фолклорен ансамбъл "Тракия" - Пловдив.

 

Билети се продават на касата пред Oбщина Пловдив и в сградата на ансамбъл "Тракия" на ул.“Даме Груев“ 1а.

Цената на билетите е както следва:

Концерт на Детската танцова школа - 5.00 лв.

Концерт на Ф.А."Тракия" - Пловдив - 10.00лв.

телефон за контакти: 032 693 876

 

Фолклорен Ансамбъл “Тракия” – гр. Пловдив е създаден през 1974 година. Той има задача да запази и развие народното песенно и музикално-танцово богатство от всички фолклорни области на страната. Представя и разкрива в почти автентичен вид или в съвременни музикални и танцови интерпретации истински бисери на народното творчество. Ансамбълът се отличава със своя неповторим стил на авторство и оригиналност.

Творческият облик на “Тракия” е създаден и се развива от най-големите автори в областта на фолклора като проф. Кирил Дженев, доц. Стефан Мутафчиев, проф. Николай Кауфман, проф. Николай Стойков, К. Колев и много други.  Директор и главен художествен ръководител на ФА “Тракия” е проф. д-р Даниела Дженева.

За 44 години Ансамбълът е изнесъл хиляди концерти във всички краища на България, подпомагайки държавните институции в множество значими форуми. Участвали са в международни прояви в 48 страни.  Носители са на всички възможни награди в сферата на културата.Партньори