Skip to Content

Премиера на „Поезия” от Пиер дьо Ронсар в Casa Libri

Дата на събитието: 
Вт, 22/01/2019 - 19:00 - 21:30

Скъпи приятели и ценители на пълнозвучния ронсаров стих! Както подобава за начало на година, в която специалните събития ще са на особена почит, на 22 януари ви каним на премиера на сборника „Поезия” в бутиковото културно пространство Casa Libri!



Със специалното участие на поета Кирил Кадийски, претворил стиховете на Ронсар.



Книгата ще бъде представена от проф. Стоян Атанасов, автор на предговора към двуезичното издание.




Пиер дьо Ронсар несъмнено е най-яркият френски поет от епохата на Ренесанса, член на Плеядата, наричан от своите съвременници „принц на поетите“. Постига изключителна популярност още приживе и успехът му остава неизменен. Безсмъртната си слава Пиер дьо Ронсар дължи най-вече на любовната лирика от сборниците „Оди“ и „Любовни стихове“, вдъхновени от възлюбените му Касандра, Мари и Елен, на които посвещава блестящи сонети. Сега те достигат до българския читател в изкусния превод на Кирил Кадийски, съставител на двуезичния сборник „Поезия”. Tова е първото представително двуезично издание на поезията на Ронсар на български език. Разкошното художествено оформление на изданията с твърди и меки корици дължим на Кирил Златков.



Очакваме ви на 22 януари точно в 19:00 ч. за двойна премиера – на сборника „Поезия” и на Casa Libri – къщата на духовете… на най-великите писатели за всички времена:-)



Casa Libri се намира на ул. „Цар Асен” 64 в столицата. Артпространството е на път да се превърне в притегателно място за множество кино-литературни събития, за които тепърва ще ви уведомяваме.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT