Skip to Content

Столична община дарява книги на училищни библиотеки и читалища

Дата на събитието: 
Вт, 29/01/2019 - 11:00 - 18:45
На 29 януари (вторник) от 11.00 часа в Столична община (ул. „Московска“ №33)  доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община, ще връчи дарение от книги на библиотеки на столични училища, на Столична библиотека и филиалите й, на библиотеката към Дом на културата „Искър“, на Центрове за настаняване от семеен тип за деца и на Дома за ветерани на културата и изкуствата в София.
 
Столична община предоставя общо над 2 500 броя от 200 заглавия с детска и юношеска литература, творби на български и световни класици, енциклопедии, речници, народни приказки и др., издадени от издателствата „Захарий Стоянов”, „Дамян Яков”, „Изток-Запад“, „ПАН“, „Жанет 45” и др. Подбрани са и книги, посветени на владетели, държавници, национални герои, просветители и духовни строители на отечеството. Библиотеките ще получат и книги, финансирани от Столична програма „Култура“ на Столична община.
 
Инициативата на Столична община е инвестиция в развитието на децата, която има за цел да насърчи четенето сред учениците.  
 
 
 
За повече информация - Дирекция "Култура", Столична община - 02 988 20 08.


Партньори