Skip to Content

Фестивалът "Здравей, здраве!" на живо в мрежата

Дата на събитието: 
Чт, 18/04/2019 - 17:30 - Пт, 19/04/2019 - 18:30

Десетото юбилейно издание на популярния в страната фестивал на здравословния живот “Здравей, Здраве” в Пловдив тази година излъчва излъчва ина живо в мрежата от мястото на събитието Дом на науката и техниката на ул. “Гладстон” 1. Организаторите отчитат големия интерес на своите посетители и последователи и предвиждат ключови лекции в съботния ден да се излъчват на ютуб канала на фестивала Zdravei Zdrave и на страницата във фейсбук. “Един от най-големите проблеми във фестивалната организация са ограничените места в залите”, споделят от екипа. “По време на фестивала лекциите и практиките текат паралелно, а местата са ограничени. Не всеки желаещ, може да присъства в залата, ето защо ще излъчваме и на живо, а ключови лекции, както всяка година, ще бъдат записани и в последствие споделени за гледане в мрежата”.

Фестивалът се провежда десета поредна година, събитията текат паралелно в няколко зали, а тази година мащабът е забележителен.

Включени са около 150 събитията на 11 локации през двата дни на уикенда, които текат паралелно и с отворени врати за всички посетители. Лекции и практики обхващат теми, свързани с Нова медицина, Тибетска медицина, осъзнатост и себепознание, традиции и творчество, семейство и деца и много други, насочени към превенция на здравето и природосъобразен живот. Предвидени са също събития, насочени към лечение на заболявания като диабет, заболявания на опорно-двигателния апарат, очите, психоемоционалното състояние и др.

Лекторите са представители на различни слоеве на обществото- от практици-холистици, до лекари, учители, научни работници, православен свещеник и бизнесмени, включително и лектори от чужбина. Програмата е разнообразна и достъпна в диапазона си грижа за здравословен и природосъобразен живот, както и грижа за тялото и духа, като предвижда и значителен брой спортни и двигателни прояви на закрито и открито в Градската градина. Като крос, йога, танци, ролери, балет, паневритмия. За малките посетители са предвидени арт- работилнички за игра и творчестки занимания, в които могат да се включат и родители. Към всичко това се прибавя и разгърнато по етажите на сградата и отпред, на козирката изложение на здравословни продукти и услуги с участие и на Фермерския пазар.

Фестивалът се открива в петък, 19 април, от Джумаята в 17.30 ч. с празнично шествие по Главната на мажоретки на възраст от 70 до 85 години от спортен клуб “Бели рози” Казанлък, носител на награди от национални фестивали, едно живо доказателство за силата на духа, който носи потенциала да сме здрави и дълголетие.

Фестивал “Здравей, Здраве” се провежда в Дом на науката и техниката на ул. “Гладстон” 1 в събота и неделя, 20 и 21 април, от 10 до 18 ч. с вход свободен. Програмата е публикувана на сайта на фестивала http://zdraveizdrave.org/wp/%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b2/

На живо в съботния ден ще се излъчват лекциите на Голяма кинозала на ютуб канала на фестивала Zdravei Zdrave както и на фейсбук страницата: Фестивал на здравето “Здравей, Здраве” Пловдив.

Фестивалът е част от програмата на Европейска столица на културата Пловдив 2019.Партньори