Skip to Content

„Да се изгубиш нарочно” с Крис Захариев

Дата на събитието: 
Пон, 29/07/2019 - 19:00 - 21:45

Ще се изгубим нарочно в най-дивите и дивни кътчета на България заедно с Крис Захариев и неговите герои от плът и кръв. Защото, както казва Камий Писаро, „благословени са тези, които виждат красота в скромните места, там, където другите не виждат нищо“.



Да се изгубиш нарочно” (224 стр., цена: 18 лв.) е толкова книга, колкото е и фотоалбум, пътепис, дневник със спомени и скок назад във времето, в което стартира пътешествието, променило живота на автора и неговите приятели и съмишленици. Без план, хотели и GPS те прекарват цяло лято в най-затънтените кътчета на родината. Това е книга приключение за тези, които искат да се върнат на село, и за тези, които нямат село. За тези, които цял живот са спали на палатка, и за тези, на които предстои да им се случи. За тези, чието сърце трепва при мисълта за непознато място, но и за тези, които предпочитат топъл чай вкъщи. Всичко започва с една тъмносиня книга с красиво илюстрирана корица - личен дневник на френския биолог Ален Бомбар. Неговата история вдъхновява проекта „Да се изгубиш нарочно"! 

   Крис Захариев е роден през 1998 година, студент по кинорежисура в НАТФИЗ и един от популярните влогъри в България с близо 75,000 абонати и 5 милиона гледания на клиповете. През 2018 година печели престижната наградата „Будител на годината“ на БНР и БНТ за документалния уеб сериал „Да се изгубиш нарочно“, а през 2019 година е отличен с приза „Най-изявена млада личност на България“ от TOYP International. „Да се изгубиш нарочно“ е дебютната книга на Крис, в която той описва пътешествията си из България.



Премиерата на книгата ще бъде съпроводена с прожекция на филма на 29 юли от 19:00 ч. в кино Cabana, елате да се изгубим нарочно с Крис, Ясен и Стас! 



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT