Skip to Content

Премиерата на пътеписа „Намерени от чудесата” от Николай Н. Нинов – разказ за непознатата България

Представянето на третата книга на Николай Н. Нинов, посветена на тайнствата на слабо познати места в България, на 4-и септември напълни книжен център „Гринуич” със заинтригувани посетители и фенове на книгата. След встъпителните думи на автора, дискусия за книгата бе поета от журналиста и телевизионен водещ Георги Тошев и фотографа Иван Панкев, който споделя страстта на Нинов към пътешествията.

 

Пътят [на Николай] към литературата е внимателен, умен и със сърце, каза Георги Тошев. Иван Панкев допълни:Книгата изобилства с мистерии, красота и чудеса, както и първите две. Но тонът ѝ е по-тъжен, дали заради обезлюдяващите се села или потъналите църкви, но най-вече заради безчинствата на българските иманяри. Панкев призова читателите и да се замислят върху това: Книгата хвърля светлина върху този проблем, който винаги е съществувал.

 

Третата книга от поредицата, посветена на огромната палитра от скални образувания, мегалити и живи светилища по нашите земи, отново описва слабо познати места и обекти, много от които отсъстват от карти и пътеводители. В „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България” Николай Н. Нинов разказва за забравени обекти и смайващи ритуали в родопските села, за неизследвани тайнства в Средна гора, за десетки други мистични места по нашите земи.

 Партньори