Skip to Content

Изложение "Дни на италианското образование: 2019

Дата на събитието: 
Сб, 12/10/2019 - 10:00 - Нд, 13/10/2019 - 19:30

Известна със своя стил, античност и архитектура, Италия е привлекателна не само като туристическа, но и като образователна дестинация. Страната привлича ежегодно 80 000 международни студенти от цял свят с многобройните си бакалавърски програми, магистратури и докторантури, които се предалагат както на италиански, така и на английски език!

Това е поводът за девета поредна година изложението „Дни на италианското образование“ да покани представители на едни от най-престижните италиански учебни заведения. Събитието ще се състои на 12 октомври в СТЦ  „ Интерпред“, София  и на 13 октомри в хотел „Голдън тюлип“, Варна. Форумът се провежда под патронажа на Италианската търговска камара. Организатор е агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс“.

За първи път тази годинав “Дни на италианското образование“ ще участват университетът за архитектура и дизайн на Венеция - IUAV University of Veniceи най-старият университет в Италия след Болонския  - University of Padua.

Специални гости на изложението са:

PolitecnicodiMilano– безспорният лидер в обучението по архитектура и инженерни науки в Европа;

UniversitaCattolicadelSacroCuore, завършен от бившия председател на Еврокомисията - Романо Проди;

Университетът на Венеция – CaFoscari, известен като първото бизнес училище в Италия и второто в Европа;

IULMUniversity, Milano– единственият италиански университет, специализиран в областта на комуникациите и чуждите езици.

Световноизвестните академии за мода, дизайн и визуални комуникации – Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy

Гостна изложението е и центърът за езиково обучение LinguaViva, който организира курсове за изпита по архитектура в Италия.

Италианските учебни заведени отпускат различи стипендии на база висок успех или креативност. Държавата, от своя страна, счита, че всеки има право на висше образование, независимо от финансовите и социални възможности, и отпуска стипендии на база семейни доходи и успех.

Таксите за обучение в държавните университети варират между EUR 900 и EUR 3900, като повечето български студенти заплащат около 1000 евро.

 „Дни на италианското образование“ има съпътстваща програма от презентации на участниците в събитието, която дава възможност за допълнителна информация относно условията на кандидатстване и изискванията за прием във висшите учебни заведения. Пълната програма на събитието както и възможност за безплатна регистрация ще откриете тук:

Входът за събитието е свободен.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT