Skip to Content

ПОКАНА: Читателска среща с Лидия Димковска

Дата на събитието: 
Ср, 11/12/2019 - 19:00 - 20:45

Имаме удоволствието да ви поканим на среща с авторката на „Резервен живот“ и „Но-Уи“ Лидия Димковска! Тя ще се състои на 11 декември от 19:00 ч. в Casa Libri на ул. Цар Асен 64 в столицата.



Поет, романист и преводач, Лидия Димковска е родена в Скопие, Македония, през 1971 година. На родния си език има публикувани сборници с поезия и два романа, редактирала е антология с текстове на млади македонски поети. Произведенията й са преведени на повече от 20 езика. Дебютният й роман излиза през 2004 г. със заглавие „Скрита камера” и също е издаден у нас.



Димковска е носител на редица престижни литературни отличия, а през 2013 г. с „Резервен живот” печели Наградата за литература на Европейския съюз. Построен като дневник, романът „Но-Уи“ (превод: Божидар Манов) е пътуване в миналото, през собствените и разказаните й спомени, мотивирано от желанието й да проникне в същността на една драматична и изпълнена с превратности човешка история.



Не пропускайте възможността да се запознаете с Лидия Димковска, един от най-мощните и оригинални гласове в съвременната македонска литература!



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT