Skip to Content

Представят "Странстващият албатрос" от Деметра Дулева

Дата на събитието: 
Ср, 11/12/2019 - 18:30 - 20:45

Заповядайте на 11 декември (сряда) от 18,30 часа в Галерия „Мисията“ - ул. „Алфред Нобел“ №2

По време на събитието за книгата ще говори Светлозар Желев, ръководител на Националния център за книгата и литературен клуб "Перото" - НДК.

Дебютният роман на Деметра Дулева - „Странстващият албатрос“ е една историяза дългия път към щастието и вечния стремеж да откриеш мястото си в света. След публикуването си книгата бе представена в София, Париж и Брюксел, а през декември писателката се завръща в България по покана на Държавния културен институт към министъра на външните работи и българските читатели ще имат възможност да се срещнат с нея в столичната Галерия „Мисията“.

По време на събитието гостите ще чуят откъс от романа, ще научат повече за необикновената птица, вдъхновила заглавието и за пътя от кратките записки и разкази до завършената книга.

 

Габриела слиза на Северната гара в Брюксел с малко багаж, китарата на Нико и една черна котка. Но храброто й пътуване, изпълнено с неочаквани срещи и странни премеждия, едва сега започва. Животът в крайните квaртали на София, Брюксел и Париж може да е удивително еднакъв. Защото най-трудно навсякъде е това, което Габриела единствено търси: да бъде отново щастлива...

 

Деметра Дулева завършва италианска филология и английски език в Софийския университет. Специализира сравнително езикознание в Рим. Години работи като преводач на свободна практика. От 2003 година се присъединява към състава на Министерството на външните работи. „Странстващият албатрос“ е първата й книга.Партньори