Skip to Content

„Сърцето с девет стаи” - филигранен роман от Джанис Париат

Навръх 14 февруари Джанис Париат ще ни понесе на едно екзотично и освобождаващо духа пътешествие с романа си „Сърцето с девет стаи“. Възхитително фин и рефлективен разказ за това как любовта никога не остава неизменна и остава да живее в сърцето на човек дори след като някой е затворил вратата зад него...



Сърцето с девет стаи“ (превод: Паулина Мичева, 200 стр., цена: 14 лв.) е предизвикателна по структура книга, хипнотизираща биография на героиня, която читателите ще опознаят единствено през очите на хората, останали задълго или понякога съвсем за кратко в живота ѝ. Калейдоскопична история за млада жена, която следваме в пътуването ѝ към себе си, пътуване между Изтока и Запада, в познати, но безименни градове. Девет души разказват за отношенията си с нея – една и съща жена, която са обичали или която ги е обичала. Вдъхват ѝ живот и я приближават до нас, но тя не спира да ни се изплъзва, тъй като не чуваме нейния собствен глас.

Джанис Париат е носителка на престижната награда за млад писател на „Сахитя академи” и на наградата „Кросуърд”, автор на разкази и стихотворения. Изучава английска литература в колежа „Свети Стефан”, Делхи, и история на изкуството в Училището за източни и африкански изследвания, Лондон. Живее в Индия и иска да овладее по-добре италианския език, тъй като е живяла няколко години в Торино. „Сърцето с девет стаи“ е стилен роман за крехката, фрагментирана природа на идентичността. За това как другите ни виждат само парченце по парченце, на части, и как понякога сме склонни да ставаме такива, каквито сме в техните очи.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT