Skip to Content

Добър вечер, дами и господа!” – дебютната книга на журналиста и политик Асен Агов с премиера в София

Дата на събитието: 
Чт, 05/03/2020 - 18:30 - 20:30

На пети март ще се появи дебютната книга на българския журналист и политик Асен Агов„Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят”.

Едновременно публицистика, мемоар и историческа хроника, дебютната книга на депутата в Народното събрание от 1994до 2013 г. проследява бягството към свободния свят на българското общество от комунизма до наши дни.

На същата дата (5 март) от 18:30 ч. „Добър вечер, дами и господа!”ще бъде представена за първи път пред софийската публика.

Събитието ще се състои в „Сити Марк Арт Център” (бул. „Янко Сакъзов” 30). Ще участват българските политици Татяна Дончева и проф. д-р Веселин Методиев, журналистът Милен Цветков и водещата на предаването „Брюксел 1” по телевизия „Bulgaria on Air” Милена Милотинова.

Заглавието на книгата е вдъхновено от фразата, превърнала се в символ на стремежа за независимост в журналистиката и откъсване от комунистическото минало. Като водещ на „По света и у нас” Асен Агов избира да се обърне към зрителите за пръв път с „Добър вечер, дами и господа” вместо с приетото „другари и другарки”.

От събитията, натрапили на България комунизма и неговите гонения, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век – „Добър вечер, дами и господа!” е личен поглед към историята на съвременното българско общество на човек, прекарал цялата си кариера във вихъра на обществения живот.

Повече информация за премиерата можете да откриете тук:

https://www.facebook.com/events/199795984412143/



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT