Skip to Content

Издателска къща "Хермес" с любими заглавия за фотографите на "Най-сладка целувка"

Издателска къща "хермес е пръвят партньор на националния фотоконкурс "най-сладка целувк.

През всички години на провеждане на конкурса, книгите на издателството бяха очаквана награда за фотогорафиге.

Щастливи сме, че те отново са с нас.

 

Основано през 1991 година в Пловдив, „Хермес“ е едно от най-модерните и бързо развиващи се издателства в България, като разполага и със собствена верига от книжарници. Започвайки с романтични четива, днес „Хермес“ предлага разнообразна продукция за всички възрасти и интереси. Съобразявайки се с вкусовете на хилядите верни читатели и с последните тенденции в световното книгоиздаване, ИК „Хермес“ професионално и отговорно избира всяка книга, която издава.

Благодарение на „Хермес“ на български излизат книги от световни бестселърови автори като Хорхе Букай, Виктор Франкъл, Джеймс Патерсън, Даниъл Силва, Жозе Родригеш душ Сантуш, Антъни Уилям, Джоджо Мойс, Александра Маринина, Нора Робъртс и много други. Хермес“ обръща и специално внимание на българската литература. През годините със знака на издателството излизат книги на писатели като, Владимир Зарев, Недялко Славов, Александър Секулов, Георги Мишев, Блага Димитрова, Ивинела Самуилова, Георги Константинов, Емил Андреев, Камелия Кучер и др.

Повече за издателството може да откриете на www.ikhermes.bg.

 

За книгите, които ще бъдат дадени като награди

 

Копнеж“, Блага Димитрова

 

След огромния интерес към новите издания на романите на Блага Димитрова, ИК „Хермес“ публикува и томче с избрани стихотворения.

В новата книга са поместени най-красивите, вдъхновяващи и въздействащи стихове на талантливата българска писателка. Книгата носи името Копнеж“, а неин съставител е съпругът на Блага Димитрова – Йордан Василев.

 

Миг като вечност“, Георги Константинов

 

Георги Константинов е един от най-нежните лирици в съвременната ни поезия. Автор е на повече от 35 стихосбирки, сред които „Една усмивка ми е столица“, „Общителен самотник“, „Обичам те дотук“. По негови текстове са създадени много естрадни песни, които се превръщат в хитове. Поезията на Георги Константинов е превеждана на английски, френски, руски, японски, немски, гръцки, арабски, хинди и др. езици. Авторът е носител на национални и международни награди.

В „Миг като вечност“ са събрани едни от най-въздействащите му стихове, което прави книгата един чудесен подарък за влюбени.

 

Наръчник за двойки“, Демиан Букай

 

Наръчник? За какво ни е наръчник? Обичаме се, събираме се и готово... Не съвсем! Както се казва, само любов не стига. И да си мислим, че тя ще ни измъкне от всичките ни затруднения, означава сами да предизвикаме катастрофа.

Сформирането на двойка е само първата стъпка от дълго пътуване. Когато двама души споделят любов, страст и имат обща цел в живота, им предстои да поработят здраво върху преоценката на приоритетите си. Както като индивиди, така и като двойка.

На базата на професионалния си опит, както и с помощта на съвременната литература, кино и музика, Демиан Букай преминава през трудните теми, които засягат всяка връзка – от изневярата и ревността до организирането на времето заедно и справянето с конфликти.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT