Skip to Content

галерия Възраждане

Премиера на "Черно сияние" и изложба графики на Иван Газдов в галерия "Възраждане

На 31.10.2016 г. от 18:00 ч. в галерия Възраждане ще се открие изложба 

Добави още снимки: 

Кирил Митовски представя свои творби в галерия „Възраждане“

Изложба с творби на художника Кирил Митовски ще бъде открита на 21 октомври от 18:00  часа в пловдивската галерия „Възраждане“. Авторът, който дълги години рисува картини в стил магически реализъм и сюрреализъм за френски, немски и гръцки колекционери, много добре приет и от българските почитатели на изящните изкуства, представя пред пловдивчани най-новите си фигурални композиции.

Краси Алексиева, галерист:

Стефан Балтов показва свои творби във „Възраждане“

Изложба с творби на художника Стефан Балтов ще бъде открита в пловдивската галерия „Възраждане“ на 7 октомври от 18:00 ч.

Стефан Балтов е абсолютно неконвенционален художник с много необичайно отношение към формите. Мистичен и символен, той търси и изобразява невидимото, илюзорното и много от картините му са като магични сеанси, с обикновени имена и необикновено въздействие.

Светла Косева реди картини във „Възраждане“

Свои творби представя в пловдивската галерия „Възраждане“ художничката Светла Косева. Изложбата ще бъде открита на 16 септември от 18:00 ч. и ще остане в галерията до 6 октомври.

Светла Косева е истинско и неоспоримо явление в съвременната българска живопис. Навлязла в най-качествената за работа възраст, тя създава своите творби сякаш на един дъх. Картините ѝ са малки, възторжени химни на светлината, морето и птиците, на любовта – във възможно най-романтичната и светла поанта.

„Възраждане“ празнува 19 години с изложба на Ставри Калинов

Пловдивската галерия Възраждане ще отбележи своята 19-та годишнина с изложба скулптура и стъкло на големия български скулптор  Ставри Калинов. Изложбата ще бъде открита на 2 септември от 18:00 ч., а творбите на Калинов ще остана в галерията до 15 септември.

Матей Матеев представя „Хрумки“ във „Възраждане“, търси „Идеалът“ с търг

Пловдивската галерия „Възраждане“ представя изложбата "Хрумки" на художника Матей Матеев. Експозицията ще бъде открита на 24 юни в 18:00 ч. и ще остане в галерията до 30 юни.

Проф. Анри Кулев открива изложба с комикси за 65-тата си годишнина

Изложба комикси ще бъде открита на 10 юни от 18.00 ч. в пловдивската галерия „Възраждане“. Авторът -  проф. Анри Кулев - ще покаже циклите „Вести от бивша Гърция” и „Записки от харема”. Изложбата е по повод 65-тата годишнина на автора и ще продължи до 23.06.2014 г.

Графични пейзажи и женски портрети показва Александър Сахатчиев във „Възраждане“

Изложба графика на художника Александър Сахатчиев, ще бъде открита на 27 май от 18:00 ч.в пловдивската галерия „Възраждане“. Пейзажи и женски портрети показва авторът до 9 юни.

С 60 златни рисунки чества 60-тия си юбилей Олег Гочев в Пловдив

Пловдивската галерия „Възраждане“ ще отбележи 60-тата годишнина на проф. Олег Гочев с изложба "60 златни рисунки +". Откриването е на 13 май  от 18:00 ч.  Експозицията ще бъде представена на пловдивската публика до 26 май.

Разпространи съдържание


Партньори