Skip to Content

Старинен Пловдив

Специална програма за Европейската нощ на музеите

И през 2018 година Националният музей „Земята и хората“ се включва в инициативата – Европейска нощ на музеите (19 май - събота). Посетителите ще могат да видят постоянните и временни експозиции, както и на програма подготвена специално за събитието:

Добави още снимки: 

Изложба „Нивото на р. Дунав в см.“ на Володя Казаков в Старинен Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ кани пловдивчани  и гости на града на една интересна и различна изложба, която носи заглавието „Нивото на р. Дунав в см.“ на Володя Казаков.

Среща с писателя Мирча Картареску в Пловдив

ЕВРОПЕЙСКИ ПИСАТЕЛСКИ СРЕЩИ  - ПЛОВДИВ 2019

Оригинален прочит на Европейската нощ на литературата във „Възраждане“

Под мотото „Това е моята библиотека“ пловдивското читалище „Възраждане“ прави поредния си опит за възраждане на четенето не случайно на 13 май в Европейската нощ на литературата. Създавайки свое оригинално събитие, паралелно на международния проект, читалището запазва неговите три главни характеристики: атрактивност, диалог и включване на градската среда.

Бутикови концерти „Сезоните в нас“ в Пловдив и София

Първият от поредицата два бутикови концерта под надслов „Сезоните в нас“ ще се състои на 5 август в Балабановата къща в Старинен Пловдив. В разгара на лятото дуото Венета Нейнска (пиано) и Грета Мутлу (цигулка) в компанията на Атанас Кръстев (виолончело) ще ни представят една изключително романтична музикална програма. В нея са включени Есенен валс на Леонардо де Лоренцо, Зимна песен на Йожен Изаи, Пролетната соната за цигулка и пиано №5 на Бетовен  и Verano Porteno на Астор Пиацола.

Студенти разкриват невиждания Стар град

Студенти от Пловдивския университет ще търсят истории за обитателите на къщите в Стария Пловдив. Изследванията са по проект Младежка работилница „Виж не-ВИЖдания Стар град“. В рамките на проекта на 30 юли от 10:00 часа в Балабановата къща ще се проведе конференция, посветена на живота на къщите в Стария Пловдив. Тя е организирана от Асоциация за Култура, Етнология и Антропология „Медиатор”.

Миникитарен фестивал в Стария град

Конференция за проблемите на обучението по китара ще се проведе в Синята къща в Старинен Пловдив, съобщиха организаторите. По време на форума ще бъдат обсъдени традициите и съвременните тенденции в китарното изкуство.

Това е един своеобразен минифестивал, в който корифеи в класическата китара ще обсъдят проблемите в обучението по инструмента. Той се провежда в памет на Веска Бановска и освен конференцията, включва концерт с участието на едни от най-известните класически китаристи у нас.

Разпространи съдържание


Партньори